Att bo på hotell i Las Vegas

Vad man än kan tro så är det inte jätte dyrt att bo på ett av de finare hotellen i staden Las Vegas. Det beror på att nästan alla hotellen har ett casino där gästerna spelar och på grund av att dem spelar mycket så skjuter inte övernattningspriserna i höjden heller. Visst är det så att ”smakar det så kostar det” men man kan komma undan ganska billigt ändå om man tänker på vart hotellet är placerat på The Strip och så vidare.

Något som verkligen rekommenderas, i alla fall om det är första gången du besöker Las Vegas, är att bo på The Strip, då hamnar du mitt i smeten och har allting på gångavstånd. Om din vistelse i staden inte ligger på mer än en vecka eller mindre så är det definitivt bäst att bo på hotell. Planerar du en längre vistelse så finns det andra alternativ som kanske passar både dig och din ekonomi bättre, tillexempel vandrarhem eller om ni är några stycken, att hyra ett hus.

En sak man numera måste tänka på när man bokar hotell i Las Vegas är ett spår av finanskrisen, något som hotellen kallar för Resort fee. Denna avgift står aldrig med i priset per natt utan är något som automatiskt tillkommer ändå och bara står med i det finstilta. Det brukar röra sig om sju till tjugo dollar per rum och natt. I Resort fee ingår sådant som tidigare ingick i själva hotellräkningen, bland annat; Internet, inträde till SPA och gym med mera.